Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties (BMI)
De cursus behandelt specifiek de controle en het onderhoud van brandmeldsystemen volgens de actuele wetten en normen. Na de Hertek-onafhankelijke cursus volgt het landelijk examen.
Opleiding
Cursus Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties
Inhoud
Bent u betrokken bij de controle en onderhoud van brandmeldinstallaties? Als onderhoudsspecialist moet u deze cursus gevolgd hebben om een BMI te mogen onderhouden.
Voorkennis
U volgt deze cursus zonder specifieke kennis of vooropleiding.
Gebruikers van een Hertek brandmeldinstallatie moeten erop kunnen vertrouwen dat het systeem altijd werkt. Daarvoor is periodiek deskundig onderhoud volgens wettelijke normen en eisen essentieel. Dat is alleen weggelegd voor specialisten met de juiste vakbekwaamheid en goede werkprocedures. Als onderhoudsspecialist moet u deze cursus gevolgd hebben om een BMI te mogen onderhouden.
Tijdens de 6-daagse cursus Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties worden alle belangrijke onderwerpen behandeld zodat wordt voldaan aan de eind- en toetstermen zoals omschreven in het CCV Certificatieschema. Na afronding van de cursus voldoet de cursist aan de volgende competenties:
Algemeen
Is in staat zelfstandig een brandmeldinstallatie te controleren en
onderhouden overeenkomstig de voorschriften. Dit op basis van de opgedane kennis op het gebied van brand, brandveiligheid, techniek en voorschriften betrekking hebbend op elektronische branddetectie en brandmelding.
Brandveiligheid
Kennis van het verschijnsel brand, brandoorzaken, brandgedrag van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen, branduitbreiding en rookverspreiding. Voorts van de brandrisicobeoordeling en de in relatie te nemen maatregelen.
Techniek
Kennis van de hedendaagse techniek op het gebied van automatische brandmeldsystemen en brandmeldapparatuur en de toepassing hiervan.
Projectie
Kennis van de projectering van brandmeldsystemen in verschillende soorten gebouwen, overeenkomstig geldende nationale normen en voorschriften.
Bouwkundig
Kennis van bouwkunde in relatie tot brandveiligheid en de samenhang tussen structuur, vorm en bouwkundige uitvoering van een gebouw en de in een gebouw aan te brengen passieve en actieve brandveiligheidsvoorzieningen.
Brandbeveiligingsinstallaties
Kennis van de verschillende passieve en actieve brandveiligheidsvoorzieningen en de eventuele aansturing van dit soort voorzieningen door de brandmeldinstallatie.
Normering en regelgeving
Kennis van de nationale normering op het gebied van de brandveiligheid. Voorts van de regels die overheid en verzekeraars stellen op het gebied van brandveiligheid.
Uitvoering
Toezicht kunnen uitoefenen op de installatiewerkzaamheden, alsmede kennis te hebben van de procedures van de inbedrijfstelling.
Onderhoud
Kennis van het noodzakelijke onderhoud en in een onderhoudsschema vast te kunnen leggen welk onderhoud dient te worden uitgevoerd.
Voor de volledige eind- en toetstermen Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties zie de CCV Certificatieschema’s of stuur een
e-mail naar opleidingen@hertek.nl
De prijs van deze cursus is exclusief examengeld.
Cursusdetails
- Prijs Cursus Onderhoudsdeskundige BMI Weert:
- €1465,- (excl. BTW)
- Duur van de opleiding:
- 6 dagen
- Opleiding wordt gedoceerd:
- in groepsverband
- Opleiding omvat:
- Syllabus, Lunch, Exclusief examengeld, Deelnamecertificaat
- Data: Weert
- 6, 13, 20 & 27 november, 4 & 11 december 2025 (excl. extern examen op 15 (Isac) of 18 (Certoplan) december 2025. Let op excl. extern examen, door u zelf te regelen)